Monique Groeneveld

Sterker door strijd...

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Monique Groeneveld geboren in Zwijndrecht en gevestigd in Nieuw-Vossemeer. Passie en zijn denk ik de woorden die het meeste bij mij passen als ik moet beschrijven wat het voor mij betekend om therapeut te zijn.

Van huis uit ben ik fysiotherapeute met een specialisatie op gebied van oncologie en geriatrie. Mijn drive komt uit een persoonlijke ervaring.
Rond mijn 30ste kreeg ikzelf de diagnose leukemie. Een zware ziekte periode welke in de eerste instantie als uitzichtloos werd bestempeld. Tijdens deze periode, welke ik heb ervaren als een mokerslag zowel sociaal, emotioneel, financieel en lichamelijk heb ik diverse ups en downs gekend.

Hieruit is mijn wens en enorme drive ontstaan dat het anders kan en moet.

Wanneer men een diagnose krijgt of ervaart dat hij of zij vast zit moet er naast medische hulp ook complementaire zorg worden geboden. Alleen als alle partijen samenwerken is goede zorg mogelijk.

Helaas is dat zeer zeker niet zo en de laatste 20 jaar heb dan ook hard gewerkt om de nodige kennis en een groot netwerk op te bouwen. Op deze wijze kan ik u bijstaan om de juiste behandelingen en wegen te vinden voor uw persoonlijke situatie. Vaak wordt er voorbij gegaan aan alle “bij“ effecten van behandelingen die er toch voor zorgen dat u zich anders voelt, er anders eruit ziet, en anders reageert kortom iemand anders bent geworden. Individuele begeleiding bij de acceptatie en implementatie van uw nieuwe indentiteit binnen uw leven, werksituatie en relatie met partner en/of kinderen vraagt maatwerk. Elke situatie, elk mens is anders; samen zoeken we naar de juiste weg voor u.

Een ziekte heeft u vaak niet alleen, het heeft invloed op uw hele omgeving.

Naast fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd in herstel en balans trainingen, oncologische voet en hand zorg (medisch pedicure) massage therapie onder andere touch touch therapy, psycho onco therapie, hypnotherapie, M-bit, EMDR, hypnose, healing heaven, pijnbestrijding en sterven en rouw begeleiding. Tevens ben ik gediplomeerd visagiste en schoonheidsspecialiste alle met aantekening oncologie.

Tijdens mijn studies in Nederland en Amerika (aan het MSKCC in New York) heb ik vele mensen ontmoet welke nu nog steeds een actief onderdeel uit maken van mijn netwerk. Samen zijn we in staat een cordon om u heen te leggen en uit vele bronnen van expertise hulp vragen te beantwoorden.

Tot 2015 heb ik lesgegeven en lezingen verzorgd in diverse disciplines op gebied van klanten benadering, en oncologische voetzorg. Alhoewel dit een grote passie is komt het niet tot de kern wat ik wil bereiken. Namelijk 1 op 1 werken en zorg dragen voor een zo goed mogelijke zorgtraject.

Tijdens mijn werk in het ziekenhuis en voor diverse hulpverleners en instanties bleef ik aanlopen tegen hetzelfde probleem. Tijd is geld! Voor een behandeling staat een bepaalde tijdsspanning en daarna is de volgende aan de beurt. Maar wat nou als 5 minuten voor het einde van uw consult u heel verdrietig wordt? of u net het gevoel heeft toch iets belangrijks te willen vertellen? hoe gaat u dan naar huis als de therapeut zegt: “ik zie u volgende week weer“. Op basis hiervan heb ik besloten dat ik dit anders in wil vullen.

Dit had zeer ingrijpende gevolgen voor zowel mijzelf als mijn partner. Het huis moest verkocht worden omdat er een woon/werk situatie gecreëerd moest worden in een rustige omgeving met voldoende buitengebied. We hebben dit gevonden in Nieuw-Vossemeer, een mooi onderkomen in een prachtige rustige omgeving met een praktijk gedeelte aan het huis. Hier kan ik in alle rust zelf bepalen hoeveel tijd een behandeling nodig heeft. Binnen de praktijk kan ik diverse behandelingen uitvoeren en ondersteuningen bieden zowel binnen als buiten. Dit geeft een behandeling op maat in een relaxte sfeer.

Maak kennis met...